EIB vastne asepresident Michael Tutty ütles, et varem peaasjalikult Euroopa valitsuste projekte rahastanud investeerimispank on muutumas.

"Seni tegelesime valitsuste ja suurte infrastruktuuriprojektide rahastamisega. Nüüd liigume avalikku ja erasektorisse," lausus ta.

Seni riskivabade projektide rahastamisega tegelenud EIB ees seisab Tutty kinnitusel küsimus, kas pank peaks hakkama riske võtma.

"Me võime minna riskantsematesse olukordadesse, sest riskivaba keskkond on kadumas. Valitsused ei laena enam eriti raha. Selle asemel vähendab näiteks Iiri valitsus laenukoormust," lisas Tutty.

Ideaalse krediidireitinguga Euroopa Investeerimispank emiteerib kapitaliturgudel viieprotsendilise aastaintressiga võlakirju ning panustab saadud raha peaasjalikult Euroopa Liidu majandusse. 15 ELi liikmesriigile kuuluv pank lisab viiele protsendile 0,25 protsenti omakulusid ning laenab raha edasi 5,25-protsendilise aastaintressiga - nii odavalt ei õnnestu ühegi Euroopa Liidu kandidaatriigi valitsusel maailma kommertspankadelt raha laenata.