UEFA kodulehelt leitav avaliku esitamise litsentsitaotlusese peab täitma ning aktsepteerima kõik jalgpalliorganisatsiooni nõuded iga jalgpalli EMi näidata sooviv tulu taotlev ettevõte.

Siia alla kuuluvad pubid, kõrtsid, kohvikud ja restoranid, kes soovivad vutipidu kasutada klientide ligimeelitamiseks. Siia alla kuuluvad hotellid ja majutusasutused, spad ja ilusalongid, ujulad ja spordiasutused, kes kõik soovivad oma klientidele ETV kanalilt näidata jalgpalli suurvõistlust.

Nimelt kohustab UEFA kõikidel jalgpallipeo pealt teenida soovivatel inimestel tasuda "avaliku esitamise litsentsitasu". Litsentsitasu arvutatakse televiisori või projektori ekraani suuruse ja nende arvukuse alusel.

UEFA näeb ette, et iga avalik jalgpalli näitamine, kus küsitakse piletitasu, omab sponsoreid või edendab kauba müüki (siia alla kuuluvad ka toit ja jook) peab olema litsentseeritud. Litsentsi saab taaotleda UEFA kodulehelt.

Hinnad on jalgpalliorganisatsioon arvutanud lähtuvalt ekraani suurusest ehk maksab iga ruutmeeter teleripinda. Reeglite kohaselt saab mängude näitamise litsentsi taotleda ühele sihtkohale ning kogu EM finaalturniiri ajaks. 

Vaata tabelist, kui palju on tarvis maksta UEFAle litsentsitasu: 

KategooriaEkraani suurusRuutmeetri hind
1Kuni 15 m2€ 35
215-30 m2€ 40
330-50 m2€ 50
4Suurem kui 50 m2€ 65

Näiteks, kui on soov avalikult näidata suvist jalgpalli ühelt ekraanilt, milleks on tavaline 52 tolline lameteleviisor tuleb maksta vaid pisut üle 26 euro, sest arvutuse aluseks oleva teleri suuruseks on 0,75 ruutmeetrit, mis tuleb korrutada 35 eurose ruutmeetri tasuga.

Suuremaks lähevad tasud, kui on plaan kasutada ekraane, mis ei ole tubaseks kasutamiseks. Kui näiteks Tallinna linnal on kavas jalgpalli EM mänge kanda üle Vabaduse väljakule ülesriputatud 50 ruutmeetriselt hiigelekraanilt, tuleb linnal tasuda UEFA kukrusse 50 korda 65 eurot ehk 3250 eurot. 

Segadus kontrolli ning maksekohustusega

Suurim probleem seisneb hetkel mitte krõbedates avaliku näitamise tasudes vaid selles, et Eestis puudub organ, kes UEFAle maksmist kontrolliks ning informatsiooni jagaks. Tallinna pubiomanike hulgas valdab segadus, et kui palju ja kellele ikkagi tuleb tasuda, et EMi mänge seaduslikult üle kanda. 

Eesti Jalgpalli Liidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht kommenteeris, et kuigi EJL on UEFA liige ei ole nemad kuidagi vastutavad või seotud "avalike ülekandmistega". Jalgpalli liit vaid teavitab, kuidas toimida, et litsents UEFA-lt kätte saadakse. 

Samamoodi ei ole ülekannete eest maksmise kontrollijate hulka ETV, kes samuti on vaid ülekandeõiguse ostja ja edastaja. Ka erinevad autorikaitse organisatsioonid ei olema lepinguid või kohustust maksmist kontrollida.