Kandidaadilt eeldatakse tehnilist kõrgharidust, eelnevat juhtimiskogemust tootmisettevõttes, lisaks eesti keelele ka vene- ja inglise keele oskust, B-kategooria autojuhilubade olemasolu, valmidust meeskonnatööks ja arvuti kasutamise oskust. Oma eluloo esitamise tähtaeg on 15.september.

Mullu oli ettevõttel väga edukas aasta. Müügimahud kasvasid 63,7 miljonilt eurolt 83,4 miljonile eurole ning kasum 5,3 miljonilt 8,7 miljoni euroni. Graanul Investi suuromanik on ettevõtte juht Raul Kirjanen läbi OÜ Bioufuel ning Anders Anderson OÜ Neoinvesteeringud kaudu.

Ettevõte on viimasel ajal jõuliselt arenenud ning kasvanud suurimaks Baltimaades ning tõusnud Euroopas tootmismahult teisele kohale. Kuid Graanul Invest vaatab ka juba uutele turgudele. Mais kirjutasime, et Graanul Invest asutas USA ettevõttega Rentech Inc ühisettevõtte pelleti projektide arenduseks ja ehituseks USAs ning Kanadas.

Ettevõtte teatel oli algne koostöö plaanitud Graanul Invest ja Georgias asuva ettevõtte Fulghum Fibres Inc vahel, mis on üks peamine USA's ning Aasias paberi- ja tselluloositööstust kõrgekvaliteedilise puiduhakkega varustav ettevõte. Mais aga toimus ettevõtte omaniku muutus, kui Fulghum Fibresi omandas Rentech. Rentech Inc on üks suurimaid lämmastikväetiste ning puidutöötluse alal tegutsevaid ettevõtteid USA's. Graanul Invest pakub ühisprojekti jaoks ehituse-, tehnoloogia- ja turundusalaseid teenuseid ning tagab vajadusel ühisettevõtmise tarned AS'i Graanul Invest Euroopa tehastest.

Ettevõtte juht Raul Kirjanen ei soovinud teatele lisaks Ärilehele toona midagi lisada. „Kuna meie uus koostööpartner Ameerikas on börsiettevõte, siis oleme kokku leppinud, et meie ühisettevõtte kohta infot eraldi ei väljasta. Kui on uudiseid, millest sellel teemal täpsemalt rääkida, siis anname kindlasti täpsemalt teada," ütles Kirjanen.

AS Graanul Invest on metsandusega, bioenergeetika arendamisega ja taastuvenergia tootmisega tegelev erakapitalil põhinev ettevõte, mis alustas oma tegevust 2003. aastal. Graanul Invest grupi tootmisvõimsus on 820 000 tonni pelleteid aastas. Koos ettevõtte arendamisega kaasaajastatakse nii olemasolevaid kui uusi tehaseid.