Prantsuse nisu hind on alates 12. novembrist odavam Ukraina omast ja väga lähedal Venemaa nisu hinnale. Kuna juulis alanud koristushooajal on Euroopa kogumas rekordilist nisusaaki, on Euroopa suurima kasvataja Prantsusmaal teraviljahoidlad täitumas nisuga.

„Prantsuse nisu on üks maailma odavamaid,“ ütles Pariisis tegutseva Aurel BGC maakler Edward de Wismes. „Odavamast eurost on abi, kuid probleemiks on nõudluse puudus.“

Kuigi odavam euro aitab EL eksporti peab ikka nõudlus kasvama, ütles INTL FCStone’i toorainete riskijuht Matt Ammermann.

Ukraina toidunisu maksis reedel 198 dollarit tonnist ehk 2 dollarit rohkem Prantsusmaa märtsikuise tarnetähtajaga nisust. Novorossiski sadamas maksis Vene nisu 195,50 dollarit tonnist. Venemaa võib muutuda maailma suurimaks nisu eksportööriks, lüües sellelt kohalt USA.

Esmaspäeval langes dollarites EL nisu hind 194,12 dollarile.

Euroopa nisu on hakanud tungima maailma suurima ostja Egiptuse turule, kus on võidetud viimased vähempakkumised. Alates 29. oktoobrist on Prantsusmaa müünud sina 180 000 tonni nisu. Poola saatis oma esimese nisusaadetise sellesse Lähis-Ida riiki. Vaatamata hiljutisest müügiedust Egiptusesse on sel hooajal müünud Venemaa sinna 6 korda rohkem kui Prantsusmaa.

„Musta mere piirkonnal on palju müüa,“ ütles de Wismes. „Odavama euro juures peavad nad olema agressiivsemad.“