Laenuraha nappuse ja kõrgete intresside tõttu tehinguid praktiliselt ei toimu ning piisavate ressurssidega investorid ootavad hindade edasist langust või sundmüüke. Atraktiivseimateks turgudeks on Saksamaa ja Suurbritannia, potentsiaalselt tulusaks, ent väga riskantseks peetakse kinnisvaraarendust ja -investeeringuid Moskvas.


PwC ja Urban Land Institute’i avaldatud Euroopa kinnisvaraturu raport kinnitab ootuspäraselt, et alanud aasta kujuneb raskeks. Turul püsib huvi nii kinnisvarainvesteeringute kui ka kinnisvarafirmade aktsiate vastu, ent potentsiaalsed investorid on ooteseisundis, oodates turu stabiliseerumist sealhulgas paljudel juhtudel ka hindade edasist langust. Dramaatilisemaks näiteks on Suurbritannia, kus 2007. aasta lõpu kõrgtasemelt langesid hinnad aastaga keskmiselt 31 protsenti ning käesolevaks aastaks ennustatakse veel 24 protsendilist langust.


27 suurlinna arenndus- ja investeerimiskeskkonna võrdluses on uuringus osalenute hinnangul parimad München, Hamburg ja Istanbul, esikümnesse kuuluvad veel Zürich, London, Moskva, Helsinki, Pariis, Berliin ja Frankfurt. Kõrgeima riskifaktori esikolmiku moodustavad Moskva, Dublin ja Madrid.


Kinnisvaraliikide võrdluses on eelmise aastaga võrreldes hinnangud kõikides kategooriates langenud, ent soodsamalt on hinnatud kaubanduspindade, hotellide ja nii nimetatud mixed-use kinnisvaraprojektide, nagu näiteks kaubandus-meelelahutus, büroo-kaubandus, atraktiivsust.