Rumeenlane Bogdan Mihai Bărbulescu esitas kohtule kaebuse 2008. aastal pärast seda, kui tööandja oli ta töömeililt erakirjavahatuse pidamise eest vallandanud. Mees kaebas, et see otsus rikub tema õigust eraelule ja privaatsusele, kirjutab Romania Insider.

Nimelt töötas Bărbulescu 1.augustist 2004 kuni 6.augustini 2007 erafirmas. Tööandja soovil lõi ta klientide päringutele vastamiseks endale Yahoo Messengeri konto. 2007. aasta juulis teatas tööandja mehele, et eelneva nädala jooksul jälgiti tema kontol toimuvat ning tuvastati, et ta kasutas internetti isiklikel eesmärkidel. Selle tõestuseks näidati talle väljavõtteid erakirjavahetusest venna ning kihlatuga mis puudutasid isiklikke teemasid nagu tervis ning seksuaalelu.

1.augustil 2007. Lõpetas tööandja töötajaga lepingu, viidates ettevõtte reeglitele, et tööandja vahendeid ei tohi isiklikuks otstarbeks kasutada.

Mees kaebas otsuse kohtusse, väites, et tema kirjavahetuse õigust on rikutud. Erinevate astmete kohtud leidsid, et kõik on seaduslik, kuna mehele oli ettevõtte reegleid tutvustatud.

Inimõiguste kohtule esitatud kaebus oli suunatud nii meie endise tööandja kui Rumeenia kohtute vastu.

Euroopa Inimõiguste Kohus leidis, et ettevõtte soov kontrollida, kas töötajad tööajal ikka tööga tegelevad, ei ole ebamõistlik ning tööandja kontrollis töötaja kontot heas usus, et seal sisaldub vaid suhtlus klientidega.