Ühisfirma peaks plaanide kohaselt tegevust alustama 2005. aasta jaanuari alguses eeldusel, et kõik teised poolte vahel sõlmitud lepingu tingimused on täidetud. Ühisfirma moodustamise lepingu kohaselt ühendavad firmad oma tegevused Eestis, Lätis ja Leedus.

Pooled on allkirjastanud lepingu 50/50 põhimõttest lähtuva ühisfirma moodustamiseks käesoleva aasta juunis.

ICA ja Kesko Food on täna kumbki tugevad erinevates Balti riikides. Kesko Food on turuliider Eestis, ICA positsioon on tugevaim Lätis. Praegu opereerivad mõlemad firmad lisaks logistikakeskustele kokku 160 hüpermarketi, supermarketi ja discounter-tüüpi kauplust.

Kesko Foodil on Eestis 6 Citymarketi ketti kuuluvat kauplust. Ettevõttele kuulub ka Eesti suurim discounter-tüüpi kaupluste kett Säästumarket 45 kauplusega, SuperNetto cash and carry kauplus ning logistikakeskus Tallinnas. Lätis kuulub Kesko Foodile 5 Citymarketi ketti kuuluvat kauplust ja rohkem kui 20 SuperNetto kaubamärgi all opereerivat discounter-tüüpi kauplust. Kesko Foodil on Eestis ja Lätis kokku ca 2700 töötajat.

Eestis kuulub ICA-le 6 RIMI supermarketit ja 1 RIMI hüpermarket. Lätis on ettevõttel 35 RIMI supermarketit ja 5 RIMI hüpermarketit ning logistikakeskus Riias. Leedus on ICA-l 30 supermarketit ja 3 hüpermarketit, millest enamik tegutseb RIMI kaubamärgi all. Vilniuses on ettevõtel ka logistikakeskus. Baltimaades on ICA-l kokku ca 5600 töötajat.