Ciolos kinnitas kohtumisel põllumajandusminister Helir-Valdor Seedriga, et otsetoetusi tuleb senisest võrdsemaks reformida. Samuti kinnitas volinik, et ELi ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) osaks peavad tulevikus jääma nii põllumajandus kui maaelu, kuigi Euroopas on räägitud ka nende lahutamisest, teatas põllumajandusministeerium.

Helir-Valdor Seedri sõnul teeb voliniku nii kindel seisukoht Eestile ainult heameelt. „Ajaloolised toetustasemed ning neist tulenevad väga suured toetuste erinevused liikmesriikide vahel mõjuvad täna ühenduse sees konkurentsi pärssivalt,” lausus Seeder. „ÜPP eesmärk on aga just erinevate riikide põllumeestele sarnaste tingimuste tagamine.”

Teiste teemade kõrval arutati kohtumisel ka vähemsoodsate põllumajanduspiirkondade määratlust ja neile kehtestatud tingimusi. Eestile valmistavad täna probleemi selle mullastikku puudutavad tingimused. Ciolos kinnitas kohtumisel, et Eesti mure on põhjendatud ning meie arvamusi selles vallas tuleks arvestada.

Ciolos ja Seeder kohtusid täna keskpäeval Pärnus, pärastlõunal külastati ühiselt Saku külje all asuvat Esko talu, kus Ciolos kohtus põllumeeste esindusorganisatsioonide juhtidega.