Mõelda vaid kui pikk on 50 aastat. Minnes ajas tagasi 50 aastat, siis 1966. aastal ehitati alles Euroopat II maailmasõja järel üles. Berliini müür oli 5 aastane ning Hispaanias ja Portugalis olid võimul diktaatorid, kirjutab Bloomberg.

Nii pikaajalisi võlakirju saab vaid müüa siis kui on ostjaid ja neid paistab jätkuvat. Põhjuseks on see, et 2,7 triljoni väärtuses Euroopa võlakirjad on negatiivse intressitasemega.

Isegi kui pikaajaliste võlakirjade intressitase on alla 2% näevad investeerimisfondid neile head tulevikku, eeldades, et intressitase langeb veel sügavamale.

Hiljuti lasid Prantsusmaa ja Belgia valitsused välja 50-aastaseid võlakirju. Läinud nädalal rabasid investorid Hispaania 50-aastast võlapaberit.

„Hetkel on maailma ühed odavamad võlakirjad 50-aastased Euroopa riikide valitsuste omad,“ ütles Allianzi fondijuht Mike Ridell.

Itaalia valitsus kaalub 50-aastaste võlakirjade müüki. Märtsis müüs Iirimaa 100-aastaseid võlakirju. Nende tulusus oli väiksem kui Saksamaa 10-aastastel võlakirjadel.

Et valitsused saavad raha odavalt laenuks võtta näitab kui mures on investorid maailma majanduse pärast.

Prantsusmaa 2066. aasta võlakirja tootlus oli eile 1,84%. Belgia sama kestvusega paberi oma oli 2%. Hispaania valitsuse võlakiri toob sisse 3,34% aastas.

Isegi Läti valitsus lasi välja 20-aastaseid võlakirju. Pakuti 650 miljoni euro eest 1,375% intressimaksega 20-aastaseid võlakirju. Investorid tahtsid osta 2 miljardi dollari eest Läti valitsuse võlakirju, kirjutas GlobalCapital.