Mullu oli 29,3 triljonit dollarit väärt põhjaameeriklaste vara, mida pangad ja investeerimisettevõtted rahvusvahelistel turgudel pööritasid. Euroopa varahaldajad pidid samal ajal hoolitsema 32,7 triljoni dollari eest, mille eurooplased on säästudena finantsettevõtetele usaldanud, vahendas YLE Boston Consulting Groupi uuringut.

Maailma kõige rikkam riik on ootuspäraselt Ameerika Ühendriigid, kus varahaldajad peavad hoidma ja kasvatama 27,1 triljoni dollari jagu varasid. Samuti on USAs kõige rohkem dollarimiljonäre – kokku nelja miljoni inimese säästud ületavad miljoni dollari piiri.

Rikkuselt teine riik on Jaapan, kus rahvas on kõrvale pannud 13,5 triljonit dollarit, samuti on tõusva päikese maal rohkem kui miljon miljonäri, kui nende sääste dollarites mõõta.

Üle ilma kahanes säästjate ja investorite rikkus esimest korda 2001. aastast alates. (Sel aastal tehti ka esimene säärane uuring.) Langust näitas varade väärtus 11,7 protsendi võrra, kokku 92,4 triljonile dollarile.

Keskmisest suuremaks osutus vara väärtuse langus USAs, kus see kahanes aastaga 22 protsendi võrra. Jaapanlased jäid samal ajal vaesemaks keskmiselt 8 protsendi võrra. Varade väärtus kasvas ainult Ladina-Ameerikas, 3 protsendi võrra mullusega võrreldes.

Dollarimiljonäre jäi 2 miljoni võrra vähemaks: kui mullu oli neid 11 miljonit, siis tänavu 9 miljonit. Miljonäride hulk nii Põhja-Ameerikas kui ka Euroopas langes võrdselt 22 protsendi võrra.