"Tarkvaraarendusfirmasid on müüdud ja tagasi ostetud, aga vaid veebiarendusega tegelevat firmat pole välismaale kaubaks läinud," ütles Mekaia tegevjuht Merle Randlepp. "Oleme väga uhked, et Mekaia hakkab kuuluma suurimasse Drupali veebiplatvormile spetsialiseerunud üle-Euroopalisse ettevõttesse, mis võimaldab meil ligipääsu välismaistele projektidele ning annab võimaluse kaasata kohalikesse projektidesse mujalt eksperte," lisas Randlepp.

Wunderkraut on Euroopa suurim Drupali sisuhaldusele spetsialiseerunud ettevõte, millel on 140 veebiarendajaga 9 kontorit. Lähimad nendest asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Lätis. Eestlastest omanikud säilitavad firmas enamusosaluse, Wunderkraut’ile hakkab kuuluma ligi veerand. Eestis võtakse kasutusele Mekaia asemel kaubamärk Wunderkraut Estonia.

Osalusi müüsid enamus Mekaia eestlasest osanikest, üks asutajatest Meelis Vill lahkus täielikult omanikeringist põhjendades loobumist sooviga keskenduda uudsematele aladele kui veebiarendus. "Ma pole juba aastaid Mekaia tegemistes sees olnud ning mu osalus on aastatega kahanenud," ütles ta.

Mekaia klientide hulka on Eestis kuulunud Danske Bank, Eesti Pank, Tiigrihüpe, RIK ja Tartu Ülikool. Wunderkraut on üle Euroopa teenindanud selliseid kliente nagu IKEA, Sony ­Mobile, ­Suzuki, ­Marimekko jne.