Türgi loobus nõudest saada Nabucco gaasijuhtmes voolavast gaasist 15 protsenti, ütles Türgi energiaminister Taner Yıldız intervjuus Reutersile. Kuid Euroopa partnerid on Türgile lubanud osa 15 miljardist kuupmeetrist gaasist, mis eraldatakse osalevatele riikidele. (Kokku hakkab Nabucco kaudu voolama 31 miljardit kuupmeetrit gaasi).

"Valitsustevahelises leppes on punkt, mille kohaselt saavad kuus partnerriiki 50 protsenti gaasist, kui nad seda tahavad, ütles Yıldız. "Varem me pidasime läbirääkimisi, et saada 15 protsenti gaasist ehk 4,5 miljardit kuupmeetrit. Nüüd saame osa 50 protsendist."

Homme sõlmivad Türgi pealinnas Ankaras Nabucco gaasijuhtme transiidilepingud viis riiki, millest toru läbi jooksma hakkab – Türgi, Bulgaaria, Rumeenia, Ungari ja Austria – ja projekti osaline Saksamaa, kuhu toru välja ei jõua. Nabucco gaas hakkab Türgisse tulema kolmes punktis riigi piiridel, neist üks on plaanitud Gruusia ja teine Iraani piirile.

Gaasi, mis 7,9 miljardit eurot maksma minevas Nabuccos voolama hakkab, loodetakse saada Iraagist, Egiptusest, Iraanist, Aserbaidžaanist, Venemaalt ja Türkmenistanist.