Eurotunneli omaniku The Channel Tunneli operaatori sõnul põhjustasid tunneli kaudu Inglismaale põgeneda soovinud illegaalsed immigrandid ettevõttele 30 miljoni naela suuruse kahju, vahendas BBC.

Haagi vahekohus otsustas, et juhtumis olid süüdi Inglise ja Prantsuse valitsused, kes ei suutnud Calais’ piirkonnas asuvas Punase Risti Sangatte põgenikelaagris korda ning avalikku turvalisust tagada.

Kohus ei ole veel otsustanud kompensatsiooni suuruse üle.  

Eurotunneli algusest mõne kilomeetri kaugusel asuv põgenikelaager suleti 2002. aastal avaliku vastuseisu tõttu. Paljud kriitikud väitsid, et laagrit kasutati baasina, kust illegaalsed immigrandid Suurbritanniasse minna üritasid.

2004. aastal teatas Eurotunnel, et täiendavate turvameetmete kasutuselevõtt läks firmale maksma 17 miljonit naela ning viivituste ja tunneli sulgemisega kaotati sissetulekust lisaks 13 miljonit naela.

Briti siseministeeriumi pressiesindaja sõnul tuli pärast põgenikelaagri sulgemist ning Briti ja Prantsusmaa piirikontrolli tugevdamist drastiliselt vähem ette illegaalsete immigrantide katseid ebaseaduslikult tunneli kaudu Inglismaale minna.