Taanlased, kes ka ise peavad oma riiki liiga kalliks, et mugavalt ära elada, peaksid paremate jahimaade otsingul vältima Šveitsi, naaberriiki Norrat, Bermuda saarestikku ja Austraaliat, mis on vastavalt reastatud esinelikus, vahendas IceNews.

Need neli riiki on ainsad, kus kaupade ja teenuste hinnad on kõrgemad kui Taanis ning kus kaubad maksavad keskmiselt 85 protsenti rohkem võrreldes IPC rahvusvahelise keskmisega.

IPC koostas antud järjestuse võrreldes sisemajanduse koguprodukti (SKP) elaniku kohta alates 2011. aastast. Uuringu järgi on maailmas kõige odavam riik Egiptus, millele järgnevad Pakistan, Birma ja Etioopia.

Teised Skandinaavia riigid nagu Rootsi ja Soome jõudsid samuti kõige kallimate riikide TOP 10-sse, platseerudes vastavalt kuuendale ja kaheksandale kohale. Jaapan oli ainus Aasia riik TOP 10-s, jõudes seitsmendale kohale. Luksemburg ja Kanada täidavad esikümne kaks viimast kohta.

Kuigi kõrge sissetulekuga rahvad moodustasid 2011. aastal vaid 17% maailma populatsioonist, võib nende arvele kirjutada pool maailma rikkusest.