Facebook andis neljapäeval teada, et võib peagi võtta ette vaktsineerimisvastase sisu vähendamise ja eemaldamise keskkonnast, põhjendades seda sooviga takistada valeinformatsiooni levitamisele kaasaaitamist, vahendab Business Insider.

Ühtlasi ütles sotsiaalmeedia keskkond, et kaalub ka vaktsineerimisvastase sisu mitte näitamist neile, kes seda Facebooki otsingumootorit kasutades otsivad. Facebooki sõnul otsivad nad praegu parimat strateegiat, kuidas vaktsineerimisvastast sisu tugevamalt kontrollida saaks.

Ameerikat tabanud leetrite puhangu valguses on vaktsineerimisvastased võtnud sihikule rasedad naised, kelle hulgas on hakatud kihutustööd tegema. Selle kõrval propageerib terve rida teisigi Facebooki gruppe, et lapsi ei tohiks vaktsineerida.

„Meie oleme pühendunud sellele, et meie keskkonnas avaldatud informatsioon oleks täpne ja kasulik,” märkis ettevõtte pressiesindaja neljapäeval. Hetkel ei ole veel teada, millal täpselt plaanib Facebook keskkonna kaudu levitatavas vaktsineerimisvastases informatsioonis puhastustööd teha.