Avalduse esitas kohtusse aktsionär James Kacouris, kes süüdistab Facebooki, Zuckerberg ning finantsjuhti David Wehnerit eksitava info esitamises müügitulemuste kohta.

Kacourise sõnul oli turg šokeeritud, kui tõde tuli reaalsete tulemuste kohta kolmapäeval päevavalgele. 19-protsendi aktsiahinna kukkumine on põhjustatud väärtpaberituru reeglite rikkumisest. Kacouris nõuab ühishagi esitamiseks staatust ning kompensatsiooni, mille suurus on hetkel veel teadmata.

Tegemist pole erakordse juhtumiga, sest USA-s pöörduvad aktsionärid sageli kohtusse, kui ettevõtte aktsia kukub järsult ning rahaline kaotus on märkimisväärne.

Facebooki aktsia languse põhjus on lihtne: firma ei suutnud teises kvartalis eesmärke täita ning lisaks maalisid juhid tulevikust üsna musta pildi

Teises kvartalis ei suutnud firma täita käibe-eesmärke ning samuti tunnistati, et Euroopas aktiivsete kasutajate arv väheneb. Kui esimeses kvartalis oli aktiivseid kasutajad 281 miljonit, siis teises kvartalis kukkus see 279 miljonini.

Lisaks andis ettevõte mõned hirmutavad hoiatused.
Ettevõtte finantsjuht David Wehner ütles, et aktsionärid peavad leppima sellega, et käibekasvu numbrid kolmandas ja neljandas kvartalis vähenevad veidi vähem kui 10%. Finantsjuhi sõnul vähenevad ka kasumimarginaalid. Kui teises kvartalis oli ärikasumi marginaal 44%, siis tulevikus kahaneb see kuskile 35% tasemele.