“Korterite järele on Nõmme ja Mustamäe piirialal jätkuv nõudlus ja praegu on soodne hetk ehitust jätkata,” märkis ettevõtte peadirektor Toomas Tromp. “Tuleme välja ostjale oluliselt soodsama paketiga, milles korteri hind sisaldab kinnist parkimiskohta, korterisse sisseehitatud köögimööblit, kolmeaastast ehitusgarantiid, aastast tasuta hooldust ja mitmeid lisamugavusi.”
Karsti elurajooni esimene üheksakorruseline elumaja valmib tänavu oktoobris, veel kaks maja valmivad aasta lõpuks. Kokku ehitatakse alale seitse elumaja 218 korteriga.
Arhitekt Ain Padrik on Karsti uued kortermajad projekteerinud Eesti mõistes unikaalsete erkeritega ehk hoone välisseinast väljaulatuvate toaosadega, mille klaasseinte kaudu avaneb vaade kolme ilmakaarde. Majade välisfassaadi ilmestab klaasist lift, mida tavapäraselt kasutatakse büroohoonete juures.
Lisaks valmivatele Karsti elamutele on Facio Ehitusel käsil veel teine korterelamu arendusprojekt Haabersti linnaosas Räga tänaval. Seal valmib sügisel elumaja, mille ligi 40 korterit on tavapärasest väiksemad ning mõeldud eeskätt noortele peredele ja üksikutele inimestele.
Praegu on ehitusettevõttel veel töös Riigiprokuratuuri hoone, Paldiski tehnopark, Märjamaa rahvamaja, mitmed lasteaiad, sotsiaalmaja Tallinnas Erika tänaval ja Viru väljakul Metroplaza büroohoone. Kooliaasta alguseks valmivad Tallinna Laagna Gümnaasiumi ja Haabersti Vene Gümnaasiumi hooned. Neil päevil avab Facio Ehitus lõplikult liikluseks Vabaduse väljaku liiklussõlme.
Kodumaisel kapitalil põhineva Facio Ehituse AS peamiseks tegevusalaks on hoonete ehitamine peatöövõtu ja projektijuhtimise meetodil, vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitus ning elektriinstallatsiooni tööd. 2008. aasta jaanuaris täitus ettevõttel 20 aastat Facio kaubamärgi all tegutsemisest. Facio Ehituse ehitustööde netokäive on aastatel 1997-2007 kasvanud 132 miljonilt 940 miljonile kroonile, mullune puhaskasum oli 77 miljonit krooni.