Farmi Piimatööstuse tegevjuhi Valdis Noppeli sõnul on uue pakendamisliini sisseseadmine oluline verstapost kodumaise piimatööstuse ajaloos.

“Lisaks toiduaine koostisele ja maitsele pööravad Eesti inimesed suurt tähelepanu ka pakendile, eriti veel siis, kui see võimaldab rohkem väärt toidukraami kätte saada,” rääkis Noppel. “Uuest kilogrammisest pakist saab kätte rohkem jogurtit kui tavapärasest sama suurest kartongpakendist.”

Võrreldes tavapärase kartongpakendiga on Farmi uued pakendid kasutajasõbralikumad ja keskkonnasäästlikumad. Rootsis läbiviidud katsed näitavad, et uuest, innovaatilisest P pakendist on võimalik kätte saada 99 protsenti tootest, mis aitab vähendada toidu raiskamist, märkis ettevõte oma teates.

Innovaatiline pakendamisliin on ainulaadne kogu Baltikumis ning selle eesmärk on laiendada oluliselt ettevõtte ekspordivõimalusi. Farmi eksport moodustas 2014. aastal ettevõtte käibest ligikaudu 8 protsenti ja peamisteks sihtriikideks olid Läti, Leedu ning Soome.

Farmi Piimatööstus kuulub Eesti kapitalil põhinevasse toiduainete tootmise ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp, kuhu kuuluvad ka AS Rannarootsi Lihatööstus ja AS Maag Konservitööstus.

Eesti siseturul teisel kohal oleva Farmi Piimatööstuse piimad, jogurtid ja teised piimatooted valmivad Eesti, peamiselt Viru- ja Vooremaa piimast. Iga päev töödeldakse ca 180 tonni toorpiima ning ettevõtte tooteportfellis on umbes 180 erinevat nimetust jogurtit, keefiri, hapukoort, kohukesi ja teisi piimatooteid.