Ettevõtte toitlustamisega tegelev üksus Fazer Food Services ehk Fazer Amica on otsustanud keskenduda Põhjamaade ning Vene turgudele, mis pakub
Fazeri-suurusele ettevõttele paremat kasvupotentsiaali. Sellest tulenevalt müüb Fazer oma Balti regiooni toitlustus- ning restoraniäri.

Fazer Food Services Läti juhtkonnaga on sõlmitud eelkokkulepe, mille kohaselt ostab viimane toitlustusärid Eestis ja Lätis. Käesoleva aasta kevade jooksul jõustuv tehing hõlmab kõiki Fazer Food Services alla kuuluvaid restorane ja töötajaid.

Kokkulepe ei puuduta ettevõtte teeninduskööki ja kondiitrit Tallinnas, vaid see läheb Fazer Food Services Soome alla. Balti riigid on
jätkuvalt Fazer Bakeries & Confectionery üheks tähtsaimaks turuks.

Fazer Grupi president Karsten Slotte sõnul ei paku turu arengud ning
tulevikuväljavaated Eestis ja Lätis Fazeri-suurusele ettevõttele toitlustuse valdkonnas piisavalt kasvuvõimalusi.

„Väiksemal kohalikul omanikul on paremad võimalused seda äri edasi arendada. Olen veendunud, et Läti juhtkonda, kes peale ettevõtte väljaostmist äri jätkab, saadab edu,” ütles Slotte.

Fazer allkirjastas Läti kohaliku juhtkonnaga eelkokkuleppe, mille kohaselt ostab viimane toitlustusäri ning restoranid nii Eestis kui Lätis. Osapooled leppisid ka kokku, et kõigile Fazer Food Services töötajatele garanteeritakse lepingu jõustudes töökoht uues ettevõttes. Uus omanik võtab üle kõik Fazeri toitlustusäri õigused ning kohustused klientide ja külastajate ees.

“Me hindame kõrgelt kindlust, mida Fazer meie juhtkonna suhtes üles näitab,” kommenteeris Fazer Food Services Läti tegevjuht Aigars Kaugars.

“Meie 15 aasta pikkune kogemus Baltikumi toitlustus- ja restoraniäris on garantiiks nii meie kohalikele investoritele kui ka klientidele. Tänu ettevõtte väljaostmisele on meil võimalik äri Eestis ja Lätis veel tõhusamalt edasi arendada.“

Ettevõtte Fazer Food Services teenindusköök ning kondiiter Tallinnas
Tänassilmas ja Kadakal tehingu osaks ei ole, vaid hakkavad Sari Nikkola
juhtimisel kuuluma Fazer Food Services Soome alla.

Fazer Food Services tegevjuhi Iris Karjula sõnul näeb ettevõte Tallinna
tootmisüksustes suurt potentsiaali.

”Tootearendus ja retseptide väljatöötamine on meie äris väga tähtsal kohal, mistõttu on ja jäävad tootmisüksused meie edasises arengus kõrgkvaliteetse toidu pakkumisel väga olulist rolli mängima,” lisas Karjula.

Fazer alustas toitlustusäriga Eestis aastal 1993 ning aastal 2001 ka Lätis. Muudatused puudutavad kokku 620 töötajat, kellest 420 töötavad Eestis ning 200 Lätis.