Fazer Food Services Läti juhtkonnaga on sõlmitud eelkokkulepe, mille kohaselt ostab viimane toitlustusärid Eestis ja Lätis, teatas ettevõte. Käesoleva aasta kevade jooksul jõustuv tehing hõlmab kõiki Fazer Food Services alla kuuluvaid restorane ja töötajaid. Osapooled leppisid ka kokku, et kõigile Fazer Food Services töötajatele garanteeritakse lepingu jõustudes töökoht uues ettevõttes.

Kokkulepe ei puuduta ettevõtte teeninduskööki ja kondiitrit Tallinnas, vaid see läheb Fazer Food Services Soome alla. Balti riigid on jätkuvalt Fazer Bakeries & Confectionery üheks tähtsaimaks turuks.

Fazer Grupi president Karsten Slotte sõnul ei paku turu arengud ning tulevikuväljavaated Eestis ja Lätis Fazeri-suurusele ettevõttele toitlustuse valdkonnas piisavalt kasvuvõimalusi.

Ettevõtte Fazer Food Services teenindusköök ning kondiiter Tallinnas Tänassilmas ja Kadakal tehingu osaks ei ole, vaid hakkavad Sari Nikkola juhtimisel kuuluma Fazer Food Services Soome alla.

Fazer alustas toitlustusäriga Eestis aastal 1993 ning aastal 2001 ka Lätis. Muudatused puudutavad kokku 620 töötajat, kellest 420 töötavad Eestis ning 200 Lätis.

Fazeri teatel jäävad Balti riigid Fazer Bakeries & Confectionery üheks olulisimaks turuks ning tänu hiljutisele restruktureerimisele, reorganiseerimisele, operatsioonide kontsentreerimisele ja kulude kokkuhoiu programmile on ettevõte piisavalt tugev, et eesoleva aasta muudatustele vastu minna.