”Läänemeri ühendab Fazeri tegevuspiirkonna riike ja töötajaid. Märkimisväärne turuosa ja asukoht Läänemere ääres muudab mere kaitsmise küsimuse Fazeri jaoks oluliseks. Fazer pühendub keskkonnamõjude vähendamisele läbi oma tegevuste ja BSAG algatusega ühinemine on meie viis jagada avalikkusega seda, mida me oleme otsustanud Läänemere jaoks teha,” ütles Fazer Grupi tegevjuht Karsten Slotte.

Fazeri ühinemine BSAG koosneb neljast valdkonnast: energiatõhususe ja säästva hankeprotsessi parandamine, vastutustundlik teravilja hankimine, Fazeri koostööprojektid teraviljakasvatuse arendamiseks ja Fazer Food Services’is vastutustundliku pakkumise arendamine.

Fazeri tootmisüksuste ja restoranide kõige olulisemad otsesed keskkonnamõjud tekivad kõrvalsaaduste ja toorainete jäätmetest, toodetest ja tootmisest, energia kasutamisest ja heitveest. Need on sellised keskkonnamõjud, mida Fazeril on kõige parem mõjutada.

Fazeri eesmärgiks on 2020. aastaks vähendada energiatarbimist 20 protsenti toote kohta. 2017. aastaks on eesmärk suurendada taastuvenergia osakaalu 70 protsendini elektrienergia kogutarbimisest.

Energiatõhususe parandamiseks tuleb ettevõttel arendada olemasolevaid tootmisrajatisi ja protsesse, investeerides uutesse säästlikumatesse lahendustesse ja vähendada tootmises tekkivaid jäätmeid.

Baltic Sea Action Group on sõltumatu mittetulunduslik sihtasutus, mis loodi 2008. aastal. See koondab ettevõtteid, riike ja organisatsioone konkreetsete meetmete võtmiseks Läänemere päästmise jaoks.

Tänaseks on organisatsioon pälvinud ülemaailmset tähelepanu ning sellega on liitunud üle 220 osapoole parandamaks Läänemere ökoloogilist seisundit. Sihtasutuse põhiidee on, et igaüks saab ära teha midagi Läänemere olukorra parandamiseks.