Ettevõttel on pikalt tegutsenud kahjumis. Nad on viimasetel aastatel katsetanud mitmeid skeeme, et tõhusust parandada. Nii näiteks kolisid nad aknatootmise aasta tagasi Kuopiosse.Ei mõjuta

"Pankrotiavaldusest kuulsime ka meie teisipäeval, pankrotipesa hakkab haldama advokaadibüroo Soomes, aga vähemalt esialgu see siinse tehase tööd ei puuduta," kinnitas BNS-ile Fenestra AS-i tegevjuht Rein Pruuli.

"Me oleme siiski osaliselt iseseisev üksus ja kuigi sõltume suuresti Soome müügist, siis meil on ka oma müügikanalid," selgitas Pruuli.

Fenestra AS sai 2012. aastal 7,8-miljonise käibe juures 95 000 eurot puhaskahjumit. Üle poole käibest andis müük Eestis ning 2,6 miljonit eurot müük Soomes. Ettevõttes töötas 84 inimest.

Fenestra AS on Fenestra gruppi kuuluva Fenestra OY tütarfirma. Fenestra Grupi ja Fenestra OY aastakäive on umbes 100 miljonit eurot ja firmas töötab 600 inimest.

Kontsern on olnud kahjumis 2006. aastast peale, firma omakapital on nullilähedane. Fenstra suurim omanik on perefirma Paloheimo. Fenestra tehased asuvad Kuopios ja Viitasaaris. Aastavahetusel müüs Fenestra siseukseüksuse Matti-Ovi OY-le.