LHV pensionifondide juhi Andres Viisemanni sõnul ei vasta tõele eilses Äripäevas esitatud väide, nagu oleksid panga pensionifondid ostnud Arco Vara aktsiaid, et päästa LHV panga halvaks läinud laenu.

Viisemanni sõnul käitub ta igati fondi osakuomanike huvides ja seda peaks kinnitama fakt, et LHV aktsionärina ta vaid kaotab, kui mõni riskantsem investeering ebaõnnestub või keegi nendevastase laimukampaania algatab. „Arco Varasse oli selles kontekstis LHV aktsionärina väga riskantne investeerida. Kui ma oleksin ostnud mõnda indeksfondi, mis ei tõuse ega lange, poleks keegi saanud meid rünnata. See peaks kõige paremini tõestama, et ma seisan klientide huvide eest,” kommenteeris Viisemann Eesti Päevalehele.

Äripäev kirjutas, et suve algul börsifirmas Arco Vara osaluse soetanud LHV pank ei teinud investeeringut pensionikogujate huvides, vaid enda riskantse laenuportfelli päästmiseks ja tekitas kogujatele hoopis suure kahjumi. Arco Vara aktsiaid omavad LHV kõige populaarsemad pensionifondid M, L ja XL (fondid, mis investeerivad vastavalt 25, 50 ja 75 protsenti rahast aktsiatesse) ja kolme fondi peale kokku puudutab nende käekäik lausa 90 000 aktiivset investorit.

Kas ja kuidas peaksid kõik need tulevased pensionärid, keda kaubanduskeskustes panga klientideks värvatakse, vastuolulistesse signaalidesse suhtuma? Viisemann selgitas, et just pangaklientide huvides ja ettevõtte arengusuuna kindlustamiseks otsustati LHV nõukogu esimees Rain Lõhmus määrata ka Arco nõukogu liikmeks.