Ekspress Grupist saab teine Balti börsiettevõte, mille aktsiatele Finasta turgu teeb, teatas börs.

Finasta teeb Ekspress Grupi aktsiatele turgu 3000 euro ulatuses nii ostu- kui müügipoolel, võimaldades investoritel osta ja müüa Ekspress Grupi aktsiaid hinnaga, mis ei erine viimase tehingu turuhinnast rohkem kui kaks protsenti.

„NASDAQ OMX Balti börsidel on hea meel näha, et Finastast saab poole aasta jooksul turutegija juba teisele ettevõttele Balti börsidel. Kuna likviidsus on finantsturgude toimimise jaoks elulise tähtsusega, on ilmselge, et likviidsuse lisamine mõjub hästi nii Ekspress Grupi aktsiatega kauplemisele kui ka turule tervikuna“, ütles NASDAQ OMX Balti börsiteenuste juht Daiga Auzina-Melalksne.

Balti börsil alustas Finasta turutegijana tänavu aprillis, mil pangast sai turutegija Olainfarmi aktsiatele. „Positiivsele kogemusele toetudes oleme pöördunud ka teiste Balti börsiettevõtete poole ettepanekuga nende aktsiatega kauplemisel likviidsuse suurendamiseks. Meil on väga hea meel, et oleme alustanud koostööd Ekspress Grupiga ja oleme kindlad, et ettevõtte aktsionärid ja potentsiaalsed investorid saavad meie algavast koostööst kasu“, ütles Finasta juhatuse liige ja finantsturgude juht Andrej Cyba.

Turutegemine on tavapärane praktika kauplemise elavdamiseks börsidel. Turutegijate olemasolu pakub investoritele suuremat kindlustunnet, kuna turutegija on kohustatud säilitama aktsiate, millele nad turgu teevad, pideva pakkumise ja nõudluse taseme. Praegu on Balti börsil lisaks Finastale turutegijaks ka Orion Securities. Balti börsiettevõtetest kasutavad turutegijat Olainfarm, City Service, Grigiskes, Vilkyškiu pienine, OMX Baltic Benchmark Fund ja nüüdsest ka Ekspress Grupp.