Teine ostust huvitatud olnud ettevõte, Eesti Borges Equity Partners on palunud Leedu keskpanka oma protsessi lõpetada, ütles Snorase pankrotihaldur Neil Cooper.

Läbirääkimised Leedu finantseerimispanga Finasta müügi osas loodetakse lõpetada aprilliks, ütlesid Snorase pankrotihaldur Cooper ja LHV ja Razfini esindaja Alvydas Zabolis BNS-ile.

"Meil on hea meel, et oleme selle keeruka müügiprotsessiga lõpusirgele jõudmas ja jätkame siitpeale tehingu lõplikuks kinnitamiseks läbirääkimisi LHV Grupiga," ütles Cooper, kelle sõnul võiks lepingu sõlmimiseni jõuda aprilliks ehk enne, kui kaotab kehtivuse Leedu keskpanga LHV-le antud luba Finasta ostuks.

Sama kinnitas LHV Grupi konsortsiumipartneri Razfini partner Alvydas Zabolis. "LHV Grupp on laienemas kõikjal Balti riikides ning meie aitame neid nii kapitali kui oma tööga," rääkis Zabolis. Lisaks peab LHV saama loa Leedu konkurentsiametilt.

LHV Groupi juhatuse liige Erkki Raasuke on varem BNS-ile kommenteerinud, et grupp peab Leedu turgu atraktiivseks, kus praegu tegeletakse tarbimislaenude andmisega ning otsitakse võimalust, kuidas laiendada oma tegevust finantsturul suunas, mis ei oleks seotud ainult raha välja laenamisega.

Eelmise oktoobris andis Leedu Keskpank loa LHV-le osta Leedu investeerimispank Finasta, luba kehtis 31. jaanuarini ja seda pikendati maikuuni. Finasta kuulub pankrotistunud Snorase grupi firmale Finasta Holding.

Mullu augustis ostis konsortsium, kuhu kuulusid LHV ja RAZFin, Snorase pangale kuulunud Snoro Lizingase.