Finnair on juba alustanud ettevalmistusi meeleavalduse tõttu klientidele tekkiva kahju minimeerimiseks. Firma pakub klientidele, kellel on broneering Finnairi lendudele 17.-19. septembril, võimalust lend teisele ajale üle kanda, vahendab Talouselämä.

Seda saab teha veebilehel http://www.finnair.com/ee/et/info leiduvate juhiste järgi.

Finnairi hinnangul mõjutab meeleavaldus klienditeenindust, pagasiteenindust ning erinevaid lennukite väljalendudega seotud protsesse ja teenuseid. Nende teenuste mõju on tunda peamiselt reedel kell 11-13, kuid mõju võib klientidele tunda olla ka enne ja pärast seda meeleavalduse toimumise aega. Meeleavaldus mõjutab muu hulgas transporditeenuseid lennuväljadel kell 6-22.

Reede on Finnairi jaoks reisijate arvu mõttes tihedaim päev ning meeleavaldus mõjutab mitut tuhandet reisijat.

Arvatakse, et meeleavaldus põhjustab reedese päeva jooksul lendude hilinemisi, muudatusi väljumisaegades ja võimalik ka, et lendude tühistamisi. Kuigi meeleavaldus toimub reedel, võivad selle mõjud lennuliikluses tunda olla veel kogu nädalalõpu.

„Meil on äärmiselt kahju selle meeleavalduse mõjude pärast meie klientide reisiplaanidele. Anname endast parima, et selles keerulises olukorras saaksime teenindada oma kliente võimalikult hästi. Seetõttu pakume oma klientidele võimalust lende teisele ajale üle kanda,“ ütles Finnairi operatiivse keskuse juhataja Janne Tarvainen. „Loodame loomulikult, et sellest meist sõltumatust meeleavaldusest hoolimata pääsevad võimalikult paljud reisijad soovidekohaselt sihtpunkti.“