Telekommunikatsioonifirma taustaga ja nüüd kolm aastat lennunduses töötanud Vehviläinen ütles, et lennufirmade tulevik seisneb ühinemises.

„Praegune olukord lennunduses meenutab mulle 90ndaid telekomis, kui iga riik pidas väga tähtsaks, et neil oleks omaenda operaator. Aga siis tulid regulatsioonid peale, telekomi sektoris toimus plahvatus ja nüüd on meil Vodafone, Orange ja muud rahvusvahelised firmad, mis pakuvad paremat teenust ja palju madalamaid hindu kui oleksime loota julgenud.“

Vehviläineni arvates peaks Euroopa endale eeskujuks võtma USA turu, kus on hulgaliselt lennufirmasid ühinenud.

„Väikeste rahvuslike lennufirmade roll ja turul püsimine saab olema väga raske, kui just ei suudeta leida endale seda ühte kindlat nišši,“ ütles Finnairi tegevjuht.

„Tean, et nii Eestis kui Baltikumis üldiselt käivad arutelud selle üle, mis saab edasi. Aga peab ütlema, et praegu on kõigil lennufirmadel raske, see ei ole ainult Eesti või Baltimaade probleem. Olla lennufirma Euroopas pole praegu kellelegi hea ja seda veel eriti Skandinaavias või Baltikumis,“ rääkis Vehviläinen viidates mitmetele lennufirmadele, mis on lähiajal pankrotti läinud.