Lennufirma esimene lend Helsingi-Tallinna õhukoridoris väljub 3. arillil kl 13.15 Helsingist ning kestab pool tundi. Tallinnast väljub lennuk kl 14.20 ja jõuab Helsingisse kl 14.55. Lennud hakkavad toimuma esmaspäevast laupäevani.

15. aprillil lisanduvad esmaspäeval, reedel ja laupäeval kl 6.20 Tallinnast ning teisipäeval, reedel ja pühapäeval kl 23 Helsingist väljuvad lennud.

Finncomm Airlinesi kaubamärki omava Finnish Commuter Airlines Oy tegevjuht Juhani Pakari sõnul on firma oma lennuaegade paikapanekul arvestanud paljuski ärireisijatega, kellele vastavalt tuleks Tallinna-Helsingi liinil tihendada lende sobivatel kellaaegadel (vara)hommikul ning (hilis)õhtul.

Täna ajakirjanikke Põhja-Eesti kohal lennutanud tuttuues lennukis personal eesti keeles ei rääkinud ega jaganud ka "käsklusi", kuid Pakari sõnul see edaspidi muutub ning lennukis hakkab ühe keelena kõlama ka eesti keel. Küsimusele, kas ka piloote palkab ettevõte Eestist, vastas Pakari, et eesti keelt kõnelevaid inimesi palkab ettevõte kindlasti.

Finncomm Airlines loodi 1993. aastal Seinäjokil ning praeguseks töötab ettevõttes 200 töötajat. Lennufirma teenindab peamiselt Soome-siseseid lühilende. Kokku on ettevõttel sihtpunkte Soomes 14. Finncommi lennuparki kuulub 8 lennukit, millele tuleb aga peagi lisa.

Alates 1998. aastast teeb Finncomm koostööd Finnairiga, mis tähendab sobivalt ühendatud lennugraafikuid. Eelmisel aastal reisis Finncomm Airlinesiga kokku 400 000 reisijat ning firma käive oli 55 miljonit eurot ehk üle 855 miljoni krooni.

Pakari sõnul ettevõte Eestis konkurentsi ei karda. "Konkurents on alati tugev, kuid tugevad tegijad löövad läbi ning ma arvan, et me oleme siin tugevad tegijad," ütles Pakari Eesti Päevaleht Online`ile. Lennufirma tugevuseks peab Pakari kontseptsiooni. "Meie firma on väga efektiivne, meie organisatsioon on väga "õhuke" ja süsteemid on väga lihtsad," selgitas Pakari ettevõtte tugevusi. Ettevõte opereerib uhiuute lennukitega, mis on kütusesäästlikud ning mille töökorras hoidmine pole nii kulukas kui vanade mudelite lappimine. "Uued lennukid meeldivad ka reisijatele," lisas Pakari.

Kas siis teistel ettevõtetel see puudub? "Meil on teiste ettevõtete kohta palju infot, mida saame võrrelda ning strateegilisest vaatepunktist paistab asi meile hea," vastas Pakari.

Ettevõte tuleb turule muuhulgas ka odavate lennupiletitega - üheotsa pileti saab osta alates 684 kroonist ning see sisaldab kõiki makse. Kõige odavamaid pileteid saab osta Finncomm Airlinesi kodulehelt. Finncomm Airlinesi pileteid levitab ka Finnair.