Võlausaldaja FEB direktori Janno Raide sõnul on ta kuulnud, et nende meeste puhul pole tegu millegi juhusliku, vaid kuritegeliku grupeeringuga, kirjutab aripaev.ee.

Kuni 2008. aasta detsembrini kuulus Hüdroehitus Kasele tema teise ettevõtte ML Partner kaudu. Kase elu läks mõruks juba 2008. aasta suvel, kui Hüdroehituse makseraskused süvenesid ja ta hakkas investorit otsima, samal suvel tabas teda südamehaigus ning arstid käskisid kolm kuud puhata, kui ta just ei soovi kolmekümnendate aastate lävepakul lusikat nurka visata.

"Kask pakkus linna peal nii mõnelegi firmat müügiks," meenutab Margo Möller,kellel on kuriteoteate järgi süüdistuses üks võtmerolle. Väidetavalt liigutas Möller erinevate äriühingute ja isikute abil Hüdroehitusest välja enam kui 3 miljonit krooni.

Kuriteoteate järgi polnud aga Möller ainus. Pahatahtliku ettevõtte likvideerimise taga kahtlustatakse olevat ka Indrek Muugi. Temast saab Hüdroehituse uus juhatuse liige.

Pärast seda, kui uus juht astub pukki ja Hüdroehitus lõpetab majandustegevuse, hakkab ettevõttele laekuma miljonite kroonide kaupa arveid.

Kuriteoteate järgi osteti Mölleri hea tuttava Mehis Jaagura ettevõttelt kolm olematut maasturit rohkem kui miljoni krooni eest, ent registrisse polnud neid autosid kantud ja seega seisab teates kahtlus, et autosid polnudki olemas.

Jaagura sõnul oli tegu päris autodega, sest need seisid tema kinnitusel mingi hetk ka Tartus Lõunakeskuse ees.

Kuriteoteate põhjal esitas sidusettevõte ML Partner, Kase firma, mille juhatusse kuulus pärast tema lahkumist Mihkel Mülts, Hüdroehitusele pea 2,6 miljoni krooni eest arveid. Selle eest renditi ujuvaid maastureid ostuhinnast kallimalt.

Kuriteoteate järgi muudeti arvete väljakirjutamisel Hüdroehitus maksejõuetuks. Raha viidi äriühingust välja kahe kuu jooksul. Dokumendis seisab, et kui seda poleks tehtud, oleks olnud võimalik veel tegevust jätkata. Seega kahtlustatakse, et maksejõuetus põhjustati teadlikult.