AS-i Morrison Invest ja AS-i Renover Ehitus juhatuse liige Margus Valdes sattus maksuameti huviorbiiti jaanuari alguses, kui tekkis kahtlus, et tema juhitavad firmad võisid esitada maksudeklaratsioonides valeandmeid.

Tallinna juriidiliste isikute maksuamet teostas Morrison Investis ja Renover Ehituses 16. jaanuaril läbivaatuse, mille käigus soovisid võimuesindajad võtta ära neile huvi pakkunud dokumente.

Ajal, mil maksuametnikud olid Morrison Investi ruumides, üritas Valdes varjata ja kõrvaldada osa dokumente, andes need oma tuttava naise kätte. Naine omakorda läks dokumentidega Pelgulinna haiglasse, kuna väitis, et tema tervis halvenes ootamatult.

Naisele haiglasse järele läinud Tallinna juriidiliste isikute maksuameti järelevalveosakonna juhataja Egon Veermäe sai dokumendid enda kätte, kuid ootamatult tungis Valdes talle kallale ja võttis koos kaasas olnud mehega dokumendid vägivallaga maksuametnikult ära.

Maksuamet pöördus kaitsepolitsei uurija poole, kes algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja.

Tallinna prokuröri Endla Ülviste sõnul on Valdesele esitatud süüdistus kehalise väärkohtlemise paragrahvi järgi. Valdes ja temaga vahejuhtumi ajal koos olnud mees said süüdistuse ka karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb dokumendi vargust, hävitamist või peitmist.