Tallinna halduskohus määras esmaspäevasel istungil otsuse tegemise ajaks järgmise nädala neljapäeva, ütles BNS-ile kohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

Veeteede amet kuulutas avatud hankemenetlusena läbiviidava riigihanke jääklassiga parvlaeva soetamiseks välja mullu augustis. Riigihankega on ametil kavas osta üks jääklassiga metallkorpusega reisiparvlaev võimalusega tellida samadel tingimustel teine ja kolmas laev lisatellimusena.

Laevu on kavas kasutada Eesti rannikumeres lähimereveoks Kihnu, Vormsi ja Sõru–Triigi liinidel ja need on ette nähtud kuni 200 reisija, autode ja lasti veoks mahutavusega kuni 32 sõiduautot või kaks veoautot.

Veeteede ameti määratud tähtpäevaks esitasid pakkumised viis pakkujat, teiste hulgas Baltic Workboats ja ühispakkujad Fiskerstrand BLRT ja Vakaru Baltijos Laivu Statykla.

Detsembri alguses otsustas veeteede amet tunnistada hankel edukaks Baltic Workboatsi pakkumise. Otsuse peale esitasid ühispakkujad Fiskerstrand BLRT ja Vakaru Baltijos Laivu Statykla vaidlustuse, milles paluti Baltic Workboatsi hankele kvalifitseerimine ja tema pakkumuse edukaks tunnistamine tühistada. Riigihangete vaidlustuskomisjon tegi jaanuaris otsuse, millega jättis vaidlustuse rahuldamata.

Fiskerstrand BLRT on Norras 2007. aastal registreeritud ühisettevõtte, millest 50 protsenti kuulub Fiskerstrand Verftile ja 50 protsenti BLRT Grupile. Vakaru Baltijos Laivu Statykla kuulub täielikult BLRT Grupile.