Eesti on väikese majandusena avatud välismõjudele ning Fitchi teatelon oluliseks ebakindluse allikaks Ukraina kriisi veel teadmata mõju. Nõrkuseks on ka rahvastiku vähenemine, mis avaldab survet tööturule.

Eesti reiting võib praeguselt tasemelt tõusta, kui majanduskasv taastub ning palgad kasvavad kooskõlas tootlikkuse ja tööjõu kvalifikatsiooni tõusuga. Reitingu peamised negatiivsed riskid on kaubanduspartnerite majandusolukorra võimalik halvenemine ning kiire palgakasv ilma tootlikkuse paranemiseta.

Agentuur toob Eesti suurima tugevusena välja heas korras riigirahanduse. Riigi 10-protsendi lähedane võlakoormus on ELi väikseim ja oluliselt madalam sama reitingutasemega riikide keskmisest.

Eesti majanduse välisvõlg on samuti viimase nelja aastaga väga palju vähenenud. Valitsussektori puudujääk on seni püsinud stabiilselt 0,2 % juures ja võib Fitchi sõnul sel aastal veidi suureneda, kuid peaks 2015. aastal taas vähenema.

Fitchi hinnangul kiireneb Eesti tänavune majanduskasv järgmistes kvartalites ja jõuab aasta kokkuvõttes 1,7 %ni ning 2015. aastaks 3,1 %ni.