Eesti suurim tugevus on agentuuri sõnul eeskujulikus korras riigirahandus.

Valitsuse võlakoormus on Eestis endiselt konkurentsitult Euroopa Liidu madalaim. Viimasel riikide eelarvekavade hindamisel tõi Euroopa Komisjon Eesti (koos Saksamaaga) eraldi esile kui stabiilsus- ja kasvupakti nõudeid hästi täitva riigi.

Eelarve on järgmisel aastal nii Euroopa Komisjoni kui Eesti enda hinnangul struktuurses tasakaalus. Fitchi sõnul tõuseb nominaalne puudujääk sel aastal kokkuvõttes siiski ühe protsendini, osaliselt ühekordsete meetmete tõttu. 2015. aastaks väheneb see nullilähedaseks.

Eesti majanduste üldiste riskidena mainis Fitch väikese avatud majanduse volatiilsust, mis on lähedalt seotud naabrite arenguga ja on tinginud ka majanduskasvu tänavuse aeglustumise. Järgmistel aastatel peaks aga nii Eesti kui meie peamiste partnerite kasv olema oluliselt kiirem.

Reitingu aluseks on eeldus, et Eesti konservatiivne rahanduspoliitika ning euroala lõimumine jätkuvad. Agentuur juhtis tähelepanu ka asjaolule, et Eesti majanduskasvu kiirenemine ning tööturureformid võivad anda põhjust tulevikus reitingu tõstmiseks. Reitingut võivad langetada välisšokid ja makromajanduslike tasakaalustamatuste teke.