Fitch rõhutas, et Eesti reiting peegeldab edukust euroala täisliikmeks saamisel ning majanduse ühtlast taastumist kriisi järel. Eesti majandus on agentuuri hinnangul paindlik ja riik toimib hästi.

Riigi rahandus on euroala tugevamaid, jooksevkonto on ülejäägis ning erasektori laenukoormus jätkuvalt vähenemas, vahendas rahandusministeerium.

"Rahvusvaheliselt on iseenesest hea uudis juba see, kui riigi reitingut kahtluse alla ei seata," kommenteeris rahandusminister Jürgen Ligi.

"Eesti reitingul on kaks poolt – sellega kinnitatakse meie poliitikate õigsust ja majanduse taastumist, ent sel kipub olema ka lagi ees, sest oleme väga väike ja välismõjudest haavatav majandus. Igatahes saame siit järeldada, et kurss eelarve ülejäägi ja reservide taseme taastamisele on vajalik," selgitas Ligi.

Eesti nõrkustena mainis Fitch suhteliselt madalat sissetulekutaset võrreldes teiste euroala riikidega ning majanduse volatiilsust lähiminevikus.

Agentuur kinnitas aga, et Eesti on välistele mõjudele palju vastupidavam kui aastatel 2008-2009 ja seda tänu kohandumisega tugevnenud konkurentsivõimele. Eesti reitingu lühiajalisi riske mõjutab euroala areng.

Agentuur juhtis tähelepanu ka asjaolule, et Eesti majanduse viimase aja tugev tasakaalus kasv ning majanduse välisvõla jätkuv vähendamine võivad anda põhjust reitingu tõstmiseks tulevikus.