Tänapäeval töötab 71-aastane Gross Janus Capital Groupi ja juhib seal väikest võlakirjafondi. Gross aitas ehitada PIMCO nelja aastakümnega 2 triljoni dollariliseks võlakirjagigandiks.

Pimco juhid läksid tema vastu võimuahnusest, rahaahnusest ja soovist parandada oma isiklike rahaseise ja reputatsiooni, kirjutas Gross neljapäeval sisse antud süüdistuses.

Gross oleks pidanud saama 2014. aastal 250 miljonist dollarist suurema preemia. Ta süüdistas Pimcot lepingu rikkumises.

„Sellel kohtuasjal puudub alus,“ ütles PIMCO pressiesindaja Michael Reid. Samal seisukohal on Allianz. „Meie õigustiim vastab sellele.“

Gross keeldus ka läbi pressiesindaja teemat kommenteerimast. Tema advokaat Patricia Glaser teatas pressiteates, et kui kohtuasja tulemusel võidetakse ja saadakse raha, läheb see heategevuseks.

„Mul on kahju kuulda, et Bill pidas vajalikuks tulla tagasi niigi palju kajastust saanud musta pesu pesemise juurde,“ ütles Grossi eks-kolleeg ja endine Pimco tegevdirektor John Brynjolfsson.

Wall Streetil võlakirjakuningaks kutsutud Gross lahkus Pimcost 8 kuud pärast tähtsuselt teist mees Mohamed El-Eriani lahkumist. Viimane lahkus Grossi väljakannatamatu juhtimisstiili tõttu.

Gross süüdistas, et erimeelsused strateegia osas viisid tema ja El-Eriani eri teed minekuni.

Ta ütles, et El-Erian tahtis pakkuda investoritele laialdast ja mitmekesist menüüd pakkudes investeerimisvalikus aktsiaid, tooraineid, kinnisvara ja riskifondi laadseid tooteid. Gross eelistas võlakirjade ja salati vaatele fookust turgudele, mis tõid Pimcole edu.

Gross ütles, et El-Eriani lahkumise järel koondusid Pimco teised juhid tema vastu ja jagasid ära tema 20% osa Pimco preemiafondis.

Pimco 2013. aasta preemiafond oli umbes 1,3 miljardi dollari suurune. Grossi tolle aasta palk oli 300 miljonit dollarit.

Ajakiri Forbes hindas Grossi rikkuse 2,3 miljardile dollarile.