Eesti juhtiva konsultatsiooni- ja personaliotsingufirma uuteks omanikeks on kuus säravat daami: juhtivkonsultandid Külli Lilleorg, Kaire Sutt, Eva Lelumees, Irja Rae, Piret Jamnes ning pearaamatupidaja Karolina Jansen. ?Meie osad jagunevad umbes võrdselt,? ütleb Külli Lilleorg. Tema on ka fonteslaste eeskõneleja ning tulevane juhatuse esimees. Kuidas aga juhatuse ja nõukogu liikmed oma kohad täpselt jaotavad, uued juhid veel öelda ei saa. ?See on tegelikult nii värske asi. Sõlmisime lepingu alles eelmisel nädalal,? ütleb teine partner Kaire Sutt.

Välisfirmade ostuhuvi

Fontese töötajad tegid esimese pakkumise Tõnis Arrole selle aasta kevadel. ?Arvan, et kokkuvõttes on mõlemad pooled rahul,? ütleb Lilleorg. Arro ise kommenteerib, et personaliotsing ei olnud juba aastaid tema jaoks peamine. Läinud aastalgi tegi ta vanemkonsultandina vähem kui kümme otsingut. Ta lisab, et mitu välisfirmat hakkasid Fontese ostu vastu huvi tundma ja sellest kolleegidele rääkides selgus ka nendepoolne ostusoov. Loomulik ju, et firmaga iga päev tööd teinud inimesed tahtsid millalgi ka omanikuleiba maitsta. Arro ise on tulemusega rahul: ?Minu jaoks oli see parim võimalik lahendus, et Fontese ostsid vanemkonsultandid.? Fontese juurest ei kao ta samuti kuhugi. Ta jääb edasi firma nõukokku.

Kõik kuus uut partnerit on Fontesega seotud olnud juba väga pikka aega. Noorim olija on pearaamatupidaja Karolina Jansen ? natuke üle kolme aasta. Vanimad tegijad on firmas olnud aga juba 10-13 aastat. ?Oleme näinud igasuguseid aegu,? ütleb Lilleorg. Daamid laua ümber noogutavad ja kinnitavad justkui ühest suust, et need pikad aastad firmas on hea tagala omanikuvastutuse võtmiseks.

Nimi läheb kaasa

Paberites näpuga jälge ajades leiab täpse sõnastuse, et osteti Fontese Grupi konsultatsiooniäri Eestis Fontes PMP. Kokkulepe järgi peavad ülejäänud grupi firmad nime vahetama, sest nimi ?Fontes? tuli tehinguga kaasa. Tõnis Arro ütleb, et see ei tähenda teiste kadumist. Jätkatakse lihtsalt uute nimede all. Fontese Kirjastus töötab edasi ning plaanib keskendumist ilukirjandusele. Samuti jätkavad europrojektidega tegelemist Fontese Projektijuhtimise OÜ ja ka Fontese Läti ja Leedu firmad.