Teist korda aset leidnud võistluste missioon on aidata kaasa Eesti lihatööstuste ja pagaritööstuste heale käekäigule ning tugevdada eesti jõulutoidu traditsioonide arengut. Võistluste korraldamise eesmärkideks oli propageerida kvaliteetset toodangut, suunata tähelepanu tooteuuendusele, tõsta esile toodete kvaliteeti ja sortimenti ning koguda jõulutoodete tootjatele ja müüjatele tagasisidet FoodFesti külastajatest tootetestijailt.

Jõulutoode 2004 konkursile esitasid oma tooted 5 lihatootjaettevõtet ja 10 pagaritööstust ning müüjat. Pagaritooteid hindas kokku 607 ning lihatooteid 918 FoodFesti külastajat. Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ning järgnevate kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Hindajatele esitati korraga kõik osalevad kuid samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada oma arvamus hindamislehel 5-palli süsteemis.

Lihatoodete kategoorias anti välja 5 võitjatiitlit:

Verivorst: AS Rakvere Lihakombinaat, Rakvere verivorst suitsulihaga

Sült: AS Saaremaa Liha ja Piimatööstus, Saaremaa delikatess sült

Pasteet: AS Rakvere Lihakombinaat, kodune jõulupasteet

Jõulupraad: AS Wõro Kommerts, Wõro ahjupraad

Üllatustoode: AS Tallegg, kana kintsuliharullid juustuga

Pagaritoodete osas anti välja võitjatiitel neljas tootekategoorias:

Jõululeib: AS Hallik, Hagari jõululeib

Jõulusai: AS Leibur, puuviljasai

Piparkook: AS Balti Sepik, piparkoogid

Üllatustoode: AS Fazer Eesti, jõulukook

Üllatustoote ehk vabas kategoorias osalesid mõlemal konkursil need tooted, millel ei olnud oma gruppi, kuid mis sobivad jõululauale ja olid tootja poolt konkursile hindamiseks esitatud.