Forbese nimekiri hõlmab 11 inimest, keda on hinnatud maailma rikkamateks inimestest, kuid kes sellest hoolimata kannavad vanglakaristust, vahendab Ria Novosti.

Teiste seas on nimekirjas ka endine Vene oligarh ja naftafirma Jukos juht Mihhail Hodorkovski ning tema äripartner Platon Lebedev.

Mihhail Hodorkovski oli aastal 2004. Venemaa rikkaim inimene, kelle varandus ulatus 15 miljardi dollarini. Hodorkovski ja Lebedev vahistati 2005. aastal süüdistatuna maksudeets kõrvalhoidmise ja pettuse eest. Mõlemad mehed eitavad oma süüd ning kinnitavad, et neid süüdistatakse poliitilistel motiividel.

Forbese nimekirjas on veel Hiina rahatuus Wong Kwong Yu, kes mõisteti eelmisel nädalal 14. aastaks vangi ning ka Tai endine peaminister Thaksin Shinawatra, keda sel nädalal süüdistati terrorismis. Shinawatrat on ka varem süüdistatud ning vangi mõistetud, kuid ta varjas end kohtupidamise eest Suurbritannias.

Seaduse eest on juba üheksa aastat jookusus miljardär Joaquim Guzman, kes põgenes omal ajal vanglast pesuauto kastis ning türklasest ärimees Cem Uzan, kes redutab Prantsusmaal, vältimaks 21-aastast vanglakaristust.