Selle aasta märtsis jõudis lõpule Fortumi 2008. aastal alustatud arendusprogramm, mille käigus jõudis Uurali mägedes ja Lääne-Siberis asuvatesse soojuselektrijaamadesse ligi 3 miljardi euro ulatuses investeeringuid.

Mitmed Vene ajalehed, sealhulgas Russkaja Gazeta ja URA, on süüdistanud Fortumit miljonite rublade väärtusega fiktiivsete arvete esitamises.

"Suhtume sedalaadi süüdistustesse väga tõsiselt. Me selgitame välja tõsiasjad ning algatame oma töötajate õiguste tagamiseks põhjaliku kontrolli. Fortumil on ranged ja kõikide jaoks võrdsed eetilised alused, millele ei tehta erandeid," teatas Fortumi kommunikatsioonijuht ajalehele Helsingin Sanomat.

Lisaks eitas Fortum meedia väiteid, et ettevõte plaanib müüa Peterburi ja Karjala TGC-1 soojusvõrgud kõigest ühe-eurose turuhinnaga.
Süüdistused lükkas tagasi Fortumi Venemaa haru juhataja Alexander Chuvaev. Eelmisel aastal esitas Fortum plaani firma TGC-1 jagamiseks, mille kohaselt saanuks Fortum endale ettevõtte hüdroelektrijaamad ning muu omand oleks läinud venelastele. Läbirääkimised pole seni aga õnnestunud ning ei õnnestu Fortumi ootuste järgi ka lähitulevikus.