"Pakkusime Soome partnerile terviklahenduse, alates gaasikäikude projekteerimisest meie inseneribüroo spetsialistide poolt ja detailide tootmisest Jõhvi tehases kuni nende logistikani 19 veoautoga Rootsi ja paigaldamiseni Skövde elektrijaamas, mille soojuslik võimsus on 38 MW ja elektriline 8 MW", ütles Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse juhatuse esimees Ott Licht pressiteenistuse vahendusel.

"Projekti raames saime võimaluse rakendada pikaajalist kogemust metallkonstruktsioonide tootmisel ja paigaldamisel. Koostööpartneritelt saime positiivse tagasiside, mis annab meile kindluse sarnaste välisprojektide teostamiseks ka edaspidi,“ lisas Licht.

Tehnoloogiatööstus on hetkel teostamas ka teist suuremahulist välisprojekti Soomes asuvale Metsä Fibre Äänekoski biomassitehasele, mille käigus projekteeritakse, valmistatakse ning paigaldatakse Soome tehasele tooraine etteandeseadmed. Projekt lõpeb käesoleva aasta lõpus.

Eesti Energia Tehnoloogiatööstus pakub laia valikut tehnoloogilisi projektlahendusi energeetika ja tööstuse valdkonnas. Ettevõtte välisprojektide turud on enam kui 40 riigis üle maailma.

Varasemalt on ettevõte tööstusseadmeid tootnud mitmel pool Skandinaavias, Lääne Euroopas, aga ka Aasias ja Ameerikas asuvatele klientidele. Muuhulgas toodab tehnoloogiatööstus näiteks teraskonstruktsioone veealustele nafta- ja gaasitööstuse puurimisseadmetele. Ettevõtte lähiaja plaanides on väliprojektide osakaalu kasvatamine.