Relvastatud maismaasõiduk THeMIS:ADDER koosneb Milremi arendatud mehitamata maismaasõidukist THeMIS, millele on paigaldatud ST Kineticsi kaugjuhitav relvasüsteem ADDER.

Milremi juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul suurendavad relvastatud mehitamata sõidukid märkimisväärselt sõjaliste üksuste tulejõudu ja võivad sõdureid teatud taktikalistes tingimustes isegi asendada. “Koostöö tehnoloogilise innovatsiooni ühe juhtiva ettevõtte ST Kineticsiga on Milremi jaoks väga põnev. Sõjapidamisviise muutvad ideed ja uute toodete väljatöötamine aitavad sõjalisi üksusi tulevikus nende eesmärkide saavutamisel,” lisas ta.

ST Kinetics ADDER RWS perekonna relvasüsteemid pakuvad THeMISe sõidukile paigaldamisel nutikat võitluslahendust, mis suurendab sõdurite võitlusvõimet ja annab relvajõududele eelise. Kaugjuhitav RWS laiendab mehitamata maismaasõidukite rolli taktikalistes rakendustes ja operatsioonidel.

Hübriidajamiga mehitamata roomiksõiduk THeMIS (Tracked Hybrid Modular Infantry System) on maailma esimene täielikult modulaarne maismaasõiduk, mille kandevõime on 750 kg. Sõidukit saab kasutada lisaks taktikalisele kaitserelvastusele paljudes erinevates rakendustes, sh platvormina kaugjuhitavaks luuretegevuseks, improviseeritud lõhkekehade vastaseks tegevuseks, haavatute transpordiks ja varustuse kohaletoimetamiseks.

Milrem viis edukalt läbi esimesed THeMISe katsetused. Viimased neist toimusid koos Eesti Kaitseväega õppustel Kevadtorm 2016. Augustis ja septembris tehakse koos Kaitseväe ja ST Kineticsiga esimesed lahinglaskmised.

THeMISe baaslahendus on tootmiseks valmis selle aasta lõpuks. Milremi THeMIS arendus toimub koostöös Kaitseministeeriumi ja Eesti Kaitseväega. Milrem teeb koostööd ka mitmete Eesti, Läti ja Leedu ülikoolide ning ettevõtetega.

Milrem on Eesti kaitselahenduste pakkuja, mis on spetsialiseerunud militaartehnoloogia väljatöötamisele, remontimisele ja hooldusele. Milrem loodi 2013. aastal ja selle missiooniks on olla usaldusväärne partner kaitse- ja julgeolekusektoris, pakkudes rasketehnika tervet elutsüklit haldavaid teenuseid ning kliendikeskset tootearendust. Kaks peamist tegevusala on mehitamata sõidukite arendamine ning militaarse rasketehnika hooldus ja remont. Milrem on Eesti Kaitsetööstuse Liidu liige.

ST Kinetics (Singapore Technologies Kinetics Ltd) on Singapore Technologies Engineering Ltd maismaasüsteemide ja spetsiaalsõidukite osakond. See on Aasia üks juhtivaid maismaasüsteemide ja eriotstarbeliste transpordivahendite ettevõtteid, mis toodab kaitse-, riikliku julgeoleku ja äriturgudele nutikaid tehnilisi lahendusi juba aastast 1967. ST Kineticsil on töötajaid üle maailma kokku rohkem kui 6500 ja ettevõtte tulu oli 2015. finantsaastal rohkem kui 1,4 miljardit dollarit. ST Kinetics pakub tooteid ja lahendusi lõppkasutajatele rohkem kui 40 riigis, aidates säilitada rahu rahvaste vahel, samuti aidates suurendada mullatööde, tee-ehituse ja kaupade laialiveoga seotud ettevõtete tootlikkust.