Senine maailmarekord pärineb aastast 2014, kui 1962. aasta Ferrari 250 GTO müüdi Monterrey Autonädalal maha 34,65 miljoni dollariga.

Selle konkreetse autoga on sõitnud kuulus britt Stirling Moss isiklikult.

Spider Scagliettit müüb Prantsusmaa oksjonimaja Artcurial Motors. Selle autoga sõitis Moss võidule 1958. aasta Kuuba Grand Prixil. See on kunagine Le Mansi rajarekordi hoidja ning võidutses aastal 1957. Tol ajal oli tavaline, et võidusõite peeti avalikel teedel ning sõitjate ja pealtvaatajate turvalisusele pöörati väga vähe tähelepanu. Ferrari 335 S Spiderit võib vabalt pidada selliste võidusõitude lõpetajaks, kui see Itaalia Mille Miglia „rajal" pealtvaatajatele otsa sõitis. Hukkusid kaks juhti ning üheksa pealtvaatajat.

Oksjonil ei prognoosita küll uut maailmarekordit, kuid kõike võib juhtuda. Mõnikord müüakse selliseid klassikuid kõrgema hinnaga, kui eeldatud.

Samal oksjonil müüakse veel Ferrarisid. Näiteks 1962. aasta 250 GT Berlinettat, mille omanik oli kunagi Maroko kuningas. Lisaks aga ka 1963. aasta 250 GT Berlinetta. Enda kätte on võimalik saada ka maailma ainuke Ferrari Testarossa kabriolett.

Scaglietti on 3,8 liitrise V12 mootoriga auto, mil on rammu 400 hõbujõu jagu. Selle omanik on olnud Pierre Bardinon. „See võib olla sinu, kui sa oled nõus maksma rohkem kui keegi kunagi inimkonna ajaloos auto eest maksnud on," on kirjas oksjonimaja pressiteates.

Vaata fotot autost siit.