Seda maja peetakse üheks luksuslikumaks ja tehnoloogiliselt arenenumaks erakinnisvaraks maailmas.

Washingtonis Medinas asuv veeäärne häärber on juba iseenensest ülisuur - 6131-ruutmeetrine koloss. Selle hüüdnimi on „Xanadu 2.0" ja ehitamine võttis aega kolm aastat ning see läks maksma 63 miljonit dollarit. Objektil töötas 300 inimest, neist enam kui sada olid elektrikud, kes paigaldasid kokku üle 83 kilomeetri optilist kaablit.

Maja nimi viitab Charles Foster Kane'i majale teosest „Kodanik Kane".

Siin on pea kõik tehnoloogiavidinad, mida sa iial ette kujutada võid. Lisaks aga ka palju sellist, millest sul veel aimugi ei ole. Üks, mida Gates'i kodust aga kindalsti ei leia on igasugune Apple'i toode - need on keelatud.

Nüüd aga 15 fakti selle salapärase kinnistu kohta. Ei pääse ju sinna ligi igaüks.

1. Selle väärtus on 150 miljonit dollarit. Kui Gates selle 1988. aastal ostis, siis sai ta selle kätte 2 miljoniga. Ta maksab igal aastal oma elamiselt varamaksu ligi miljon dollarit.

2. Ehitusel kulus üle 150 kilomeetri puitu. Aga mitte tavalist puitu. Kasutati 500 aasta vanust ebatsuuga puud.

3. Külaline saab sisenedes pin-koodi, mis on sünkroonitud majas asuvate sensoritega. Nad sisestavad oma valguse- ja temperatuuri eelistused ja kui nad majas ringi liiguvad, siis muutuvad vastavas kohas nii valgus kui temperatuur. Külalisi saadab ka muusika, mis tuleb tapeedi alla peidetud kõlaritest.

4. 18 x 5,1-meetrisel basseinil on oma 362-ruutmeetrine basseinimaja. Ka basseini sees mängib muusika, mida on kuulda vee all olles.

5. Gates'i kodu seintel on 80 000 dollari eest arvutiekraane. Ühe nupulevajutusega saad sa valida seintele uued, sulle meeldivad fotod ja/või maalid.

6. Kõlab veidralt, aga häärberis asub ka batuudituba, kus Gates, tema pere ja sõbrad saavad vabalt hüpelda. Ruumil on kõrgust üle kuue meetri. See ruum on osa 232-ruutmeetrisest tervisekeskusest.

7. majas on banketisaal 150-le inimesele, kus üks sein moodustub 24-st videoekraanist, mis kokku teevad ühe suure ekraani. Majas on ka privaatsem banketisaal 24-le inimesele. Seal asub ka kamin.

8. Majas on kuus kööki. Ükskõik, kus sa "Xanadu 2.0" asud, ei asu sa kunagi kaugel külmikust, mis on täis sööki ja jooki.

9. 195-ruutmeetrine raamatukogu asub kuppelkatuse all ning siin on kaks salakäiku. Üks viib näiteks peidetud baari. Raamatukogus asub Leonardo Da Vinci 16. sajandist pärit raamat Codex Leicester, mille Gates 1994. aastal 30,8 miljoni dollari eest ostis.

10. Majas on 24 vannituba, millest kümnes on ka wc-osa.

11. Veel üks väike veidrus. 24 tundi ööpäevas jälgib elektroonika üht territooriumil asuvat puud. See on Gates'i lemmikpuu, 40-aastane vaher. Kui elektroonika tuvastab, et see on liiga kuiv, siis toimub automaatne kastmine.

12. Territooriumil on mitmeid garaaže. Peamises neist on ruumi 24-le autole. Üks parkimiskoht asub aga maaaluses koopas.

13. Häärberil on loomulikult oma erarand, kuid seal on maas eriline liiv. Seda tuuakse igal aastal spetsiaalse pargasega St. Lucialt.

14. Gatesid saavad püüda territooriumile loodud kunstlikust veekogust forelli ja lõhet.

15. Tegelikult saab igaüks Xandu 2.0 aeg-ajalt külastada. Heategevuse eesmärgil korraldab Gates oma majas vahel tuure, pileti hind maksis näiteks 2009. aastal 35 000 dollarit. Hinna sees on ka suupisted. Hoidke silmad-kõrvad lahti.

Haruldasi pilte Gates'i häärberi välivaadetest saate vaadata siit.