Mõte Trumpi säutsudega jalatseid valmistama hakata tekkis mehel 2017. aastal. „Vaata Donald Trumpi 40 000 säutsu ja sa leiad sealt vastuolulisi arvamusi," rääkis Morrison Business Insiderile. „Tahtsin sellele silmakirjalikkusele tähelepanu juhtida."

Morrison töötas reklaaminduses, kuid pärast Trumpi plätude ideed hakkas ta jalatsite valmistamisega tegelema. Ta müüb plätusid läbi veebilehe presidentflipflops.com ja esimesed tuhat osteti ära vähem kui kuuga. „Flipflopi" näol on tegu sõnamänguga, see võib tähendada nii plätut kui järsku meelemuutust.

Morrison ei teinud plätudele reklaami, kuid need püüdsid internetis palju tähelepanu ja pärast seda kajastasid tema jalatsiäri ka suuremad meediaväljaanded.

Algselt tegi ta kolme erineva kujundusega jalatseid. Näiteks oli võimalik tellida Süüria versiooni. Ühel plätul oli Trumpi säuts 2013. aastast, mis oli suunatud toonasele presidendile Barack Obamale: „Jällegi, meie väga rumalale juhile, ära ründa Süüriat - kui sa seda teed, siis juhtub palju väga halbu asju & USA ei võida sellest midagi." Teisel plätul on 2017. aastast pärinev säuts: „Palju õnne meie suurepärastel sõjaväelastele, kes esindasid Süüria rünnakus nii hästi USA-d ja maailma."

Teine variant puudutab USA valijameeste kogu. Trump säutsus 2012. aastal: „Valijameeste kogu on demokraatia jaoks katastroof." Ja 2016. aastal: „Valijameeste kogu on tegelikult geniaalne, sest see arvestab kõikide osariikidega, ka väiksematega. Valimiskampaania on hoopis teistsugune."

Jalatsipaar maksab ümardatult 28 dollarit (umbes 25 eurot) ja iga müügi pealt annetab Morrison 10% Ameerika Kodanikuõiguste Liidule.