Keskkonnanõuete karmistumise tõttu liiguvad pargased rannikumerest üha kaugemale. Мarketex Marine projekteeris ja pani kokku suure lainekoormustaluvusega pargase, mis meenutab väliselt väikest kruiisilaeva.

Erimahuliste söödahoidlatega ujuvaid kalafarme ehitatakse võtmed kätte põhimõttel kauaaegsele partnerile - Norra firmale AKVA Group. Esimene pargas anti tellijale üle tänavu aprilli lõpus, misjärel tuli ehitustellimus veel kahele sarnasele pargasele, millest üht saab näha Norras Trondheimis messil Aqua Nor.

Viimase kümne aasta jooksul on Marketex Marine vesiviljelustööstusele ehitanud ligi 300 pargast, mis tegutsevad eri kliimatingimustes üle maailma. Marketex Marine pakub võtmed kätte terasest, roostevabast terasest ja alumiiniumist lahendusi väikelaevaehituse ja kalakasvatusturgudele. Ettevõte on kalakasvatuspargaste ehitusturu liider.

Täna asub Marketex Marine tootmine Noblessneri sadamalinnakus, 2017. aasta lõpuks kolivad ettevõtte tootmisvõimsused Kopli poolsaarele, kuhu on koondunud enamik BLRT Grupi Eestis tegutsevaid ettevõtteid. Seal leiavad oma koha nii väike- ja suurpaneelide keevitusliin kui ka suurim värvimiskamber Baltimaades.