Uus 235 meetri pikkune ja 45 meetri laiune dokk saab olema suurim Baltimaades. Ta avab laevaomanikele ja laevatehasele uued võimalused Panamax-tüüpi laevade remontimiseks ja moderniseerimiseks, teatas BLRT.

„BLRT Gruppi kuuluvate laevaremonditehaste arengustrateegia üks põhiülesanne on teenuste osutamine laevaomanikele kõige soodsamas kohas. Täna saab kontsern teenindada suuri aluseid oma laevaremonditehase Turku Repair Yard kuivdokis Soomes, mis on Põhja-Euroopa suurim. Nüüdsest saavad seda võimalust kasutada ka laevaomanikud Klaipedas,“ ütles BLRT Grupi juhatuse liige ja laevaremonditehaste direktorite nõukogu esimees Igor Kond.

„Doki soetamine on 2015. aastal startinud BLRT Grupi ja Klaipeda riigisadama ühisprojekti üks osa, mis on suunatud sadamataristu, BLRT Grupi ja teiste sadamas paiknevate operaatorite tootmisvõimsuste arendamisele,“ selgitas ta.

BLRT Gruppi kuulub kolm laevaremonditehast Eestis, Leedus ja Soomes, kus on kasutusel üks kuiv- ja kaheksa ujuvdokki. Vast omandatud dokk on üheksas ja samas ka suurim ujuvdokk.
BLRT Grupi uus ujuvdokk oma senises asukohas Montenegros