Sarjas on 10-eurone teemantaplikatsiooniga hõbedast münt ja 20-eurone bimetallist meenemünt. Samas esitletakse mündivoldikut, milles on käibel olevad Eesti euromündid.

10-eurone hõbedast meenemünt on teemantaplikatsiooniga ja kannab nime „Eesti tulevik“. Mündil on kujutatud Eesti sinise taeva taustal tantsimas kaerajaani eesti rahvuseepose kangelane Kalevipoeg ja eesti rahvapärimuse tegelane Vanapagan.

Mündi tagaküljel on ka mündi nimiväärtus „€ 10“. Hõbemündi esiküljel on Eesti Vabariigi riigivapp, sõnad „EESTI VABARIIK“ ja väljalaskeaasta 2011. Hõbedast meenemündi on kujundanud skulptor Simson von Seakyl. Puhtast hõbedast meenemüntide tiraaž on 30 000 ja mündi maksumus on 40 eurot.

20-eurone kullast ja hõbedast bimetallist meenemünt kannab nime „Eesti liitumine“. Kujundaja on meenemündil kujutanud ühisraha süsteemi hammasratastest koosneva kellavärgina. Mündi tagaküljel on ka mündi nimiväärtus „€ 20“.

Mündi esiküljel on vaba käega kujundatud Eesti Vabariigi riigivapp, mis sümboliseerib Eestit liikumises ja arengus. Samuti on esiküljel sõnad „EESTI VABARIIK“ ja väljalaskeaasta 2011.

Bimetallist meenemündi on kujundanud Priit Pärn. Bimetallist mündis on kulda ligikaudu 8,5 grammi ja hõbedat ligikaudu 6,1 grammi. Müntide tiraaž on 10 000 ja mündi maksumus on 350 eurot.

Meenemüntide sarja on võimalik osta ka karbis komplektina hinnaga 440 eurot. Meenemündid on vermitud Soome Rahapajas.

Samas esitletakse ka Eesti euromüntide voldikut, milles on kaheksa käibel olevat Eesti euromünti ehk igast nimiväärtusest üks münt. Eesti loodust kujutava voldiku on kujundanud kunstnikud Tiiu Pirsko ja Mati Veermets. Mündivoldiku hind on 15 eurot. Mündivoldikute maksimumtiraaž on 50 000.

Üks ostja võib osta kuni 5 üksikut münti, kuni 3 mündikomplekti ja kuni 10 euromüntide voldikut.