Éolane Tallinn AS-i juhatuse liikme Antoine Yoni kinnitusel on uue tehase avamine oluline verstapost nii kohaliku kui rahvusvahelise tööstusmaastiku jaoks. Hoone arhitekt oli Tõnis Tarbe, ehitaja Tallinna Ehitustrust OÜ ja omanik Capital Mill.

„Meie käive on viimastel aastatel kordades kasvanud ja järgmine eesmärk on laiendada tegevust nii meie regioonis kui astuda samme Põhjamaade turul. Uus, modernne tehas annab tootmise laiendamiseks ja ekspordimahu suurendamiseks suurepärased võimalused,“ rääkis Yon.

Ligi 500-le Éolane Tallinn töötajale pakub uus 11 000-ruutmeetrise pinnaga elektroonikatehas kaasaegsemaid ja ruumikamaid töötingimusi. Uus hoone võtab arvesse ka puuetega inimeste vajadused, tehases on ratastooliga liikujatele sobiv lift ja invatualetid.

Éolane Tallinn AS on Prantsuse päritolu Éolane kontserni suurim tütarettevõte, mille 68 miljoni eurone käive moodustas mullu viiendiku kogu kontserni käibest. Ligi 100% toodangust eksportiv elektroonikaettevõte toodab Lasnamäel eriotstarbelisi sideseadmeid ja LED-valgusteid autotööstusele.

Praegu 500-le inimesele tööd andev Éolane Tallinn on Äripäeva tööstusettevõtete TOPi andmetel käibe poolest Eesti suuruselt kolmas elektroonikatootja. Personaliettevõte Fontes on varasemalt tunnustanud Éolane Tallinna kui meestele ja naistele kõige võrdsemat palka maksvat ettevõtet.