"Kuivõrd esimene majandusaasta möödus kasumlikult, siis otsustasime avada senise kesklinnas asuvale kauplusele lisaks teise, sedakorda asukohaga Kampala äärelinnas. Oleme aktiivsed ja turu ainuke konkurent pakkus ka enda kauplust meile juba müüa," iseloomustas Kalev Roosiväli Uganda ärimaastikku.

"Meid valiti ka aasta moemõjutajate hulka Top30 Movers and Shapers in Uganda Fashion Industry 2015. Oleme teinud koostööd Miss Uganda 2015 valimistega, ka meie praegune põhimodell on endine miss Uganda Sylvia Namutebi."

Fotogalerii poe avamisest:

Roosiväli kutsus üles ka teisi tootjaid ja hulgikaubandusfirmasid vaatama enam Aafrika turule, sest sealne olukord paljuski meenutab siinseid 90-ndaid, kus turg on tühi. "Võime jagada enda kogemusi, sest läbi kogemuste jagamise saavadki tekkida sillad, mis edendavad Eesti majandusele vajalikku eksporti," pakkus Roosiväli lahkelt.

"Nii nagu seal on suuremad ärilised võimalused, siis ka mõnevõrra kõrgemad riskid. Näiteks seal toimuvad täna presidendivalimised, millele omistatakse oluliselt suuremat tähendust kui meil. On rohkem elevust ja emotsioone, aga oht ka tänavarahutuste tekkeks."

Nimelt kirjeldab Siisi Saetalu, kuidas poes käies peab planeerima toiduvaru igaks juhuks mitmeks päevaks, sest kunagi ei tea, kuidas valimised mööduvad. Ka poode varitseb vandaalitsemise oht, kuid selle vastu ei saa seal midagi ette võtta. "Peale lootuse, et kõik mu neli tublit kirikus käivat töötajat ka poe eest palvetavad," ütleb Saetalu.