Aasta investori tiitli pälvis LHV, aasta finantstegu on TransferWise, aasta finantsIT tegu e-residentsus, aasta finantsturu elavdaja BaltCap ning aasta eksporditeoks nimetati E-Piim.

FinanceEstonia juhatuse esimehe Aare Tammemäe sõnul on kõik tunnustuse pälvinud mõjutanud 2014. aastal Eesti finantsturgu positiivses suunas. "Need näited on eeskujuks majanduse edendamisel ja lisandväärtuse loomisel. Just sellised algatused ja ettevõtmised elavdavad meie kapitaliturgu," rääkis Tammemäe.

Aasta investor LHV pälvis tunnustuse oma meeskonna panuse eest finantsturu arendamisse läbi panga kui ka varahalduse mahtude kasvatamise ja suunamise Eesti turule. Lisaks plaanitavatele investeeringutele riskikapitalifondidesse analüüsib LHV meeskond jätkuvalt otseinvesteeringuid Eesti, Läti ja Leedu ettevõtetesse, mis ei ole veel börsile noteeritud.

Aasta finantstegu TransferWise pälvis tunnustuse saavutuse eest kallutada traditsioonilise pangandusturu paati. Alates ettevõtte asutamisest on TransferWise vahendanud rohkem kui miljardi euro väärtuses klientide raha - ettevõtte kliendid on tänu sellele säästnud rohkem kui 45 miljonit eurot, mis muidu oleks kulunud pankade teenustasudeks.

Aasta finantsIT tegu e-residentsus pälvis tunnustuse Eesti majanduse ühe olulisema ja möödapääsmatuma teguri - väikse rahvaarvu ja selle demograafiliste trendide - virtuaalse mõjutamise eest. Aastaks 2025 on maailmas oodatavalt kokku kuni 10 miljonit e-eestlast ehk e-residenti.

Aasta finantsturu elavdaja BaltCap pälvis tunnustuse jõupingutuste eest tagada kapitali pakkumist Eesti majanduse pikaajalise ja jätkusuutliku rahastusmudeli jaoks ning 2014. aastal loodud BaltCap Private Equity Fund II eest, mille kogumaht on hetkel ligi 82 miljonit eurot.

Aasta eksporditegu E-Piim pälvis tunnustuse raskes olukorras ekspordimahtude säilitamise ja uute turgude leidmise ning riskide maandamiseks krediidikindlustuse ja teiste finantsinstrumentide eduka kombineerimise eest.